Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Το χαμόγελο μακραίνει τη ζωή

Ερευνα έδειξε ότι «χαρίζει» επτά χρόνια
Τετάρτη 14 Απριλίου 2010
ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα μεγάλο χαμόγελο μακραίνει τη ζωή, συμβουλεύουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Γουέιν στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Συνηθίζουμε να λέμε ότι οι χαμογελαστοί άνθρωποι που έχουν θετική «ματιά» απέναντι στη ζωή ζουν και περισσότερο. Τώρα η μελέτη των αμερικανών ερευνητών έρχεται να βάλει και την επιστημονική «βούλα» σε αυτή τη θεωρία.
Οι επιστήμονες μελέτησαν 230 φωτογραφίες γνωστών παικτών του μπέιζμπολ οι οποίες υπήρχαν στο αρχείο παικτών του 1952. Κάθε φωτογραφία έφερε δίπλα της και σημαντικά χαρακτηριστικά για τον κάθε παίκτη, συμπεριλαμβανομένων της ηλικίας, του ύψους, του βάρους και της οικογενειακής κατάστασής του. Στη συνέχεια οι ερευνητές κατέταξαν τους παίκτες σε διαφορετικές ομάδες ανάλογα με το πόσο χαμογελούσαν στη φωτογραφία και το πόσο βαθιές ήταν οι «γραμμές του γέλιου» στο πρόσωπό τους. Συνέκριναν την κατάταξη αυτή με την επιβίωση του καθενός από αυτούς.
Οπως προέκυψε, από τους 184 παίκτες που πέθαναν από το 1952 ως σήμερα όσοι ανήκαν στην ομάδα τού «δεν χαμογελώ» έζησαν κατά μέσον όρο 72,9 χρόνια. Εκείνοι που ανήκαν στην ομάδα του «μισού χαμόγελου» έζησαν 75 χρόνια κατά μέσον όρο. Εκείνοι όμως με το πλατύ χαμόγελο έζησαν 79,9 έτη κατά μέσον όρο- επτά περισσότερα από τους αγέλαστους συμπαίκτες τους.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, όπως έδειξε η μελέτη, μόνο το αληθινό χαμόγελο αποτελούσε ελιξίριο μακροζωίας. Οσοι χαμογελούσαν ψεύτικα στις φωτογραφίες και δεν έμοιαζαν αληθινά χαρούμενοι δεν είχαν και το πλεονέκτημα μιας μακράς επιβίωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Διαβάστε περισσότερα:

8 σχόλια:

  1. Γι' αυτό χαμογελάμε, αληθινά, μέχρι τα μάτια...

    Καλησπέρα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάσσια
    Και λέμε και ανέκδοτα και σκάζουμε στα γέλια.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθινά χαμογελάμε και αληθινά κατσουφιάζουμε...
    Παίρνει κανείς κανένα χρόνο, απ΄αυτό; το αληθινό;
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 50fm
    Από αυτό που λέει η έρευνα ναι. Και δεν είναι απίθανο αφού με το εύκολο και αληθινό χαμόγελο σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι θετικός στη ζωή του και αυτό λέει η επιστήμη βοηθάει.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάθε να χαμογελάς με τα βάσανά σου και δεν θα σου λείψουν ποτέ οι αφορμές... Την καλημέρα μου με πολλά πολλά χαμόγελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mar9659
    Είδες τελικά το χαμόγελο και το γέλιο. Όχι πως δεν το φανταζόμασταν δηλαδή αλλά επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά.
    Καλή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κ. Παπαποστόλου,
    Πέρασα να πω "Καλό μεσημέρι" και να μοιράσω πολλά "ζεστά χαμόγελα" και αληθινά!!!
    Απαραίτητο το χαμόγελο στην "κατσούφα" εποχή μας!!!Ας προσπαθήσουμε να γίνει και μεταδοτικό στους γύρω μας,τους τόσο σκυθρωπούς ανθρώπους!!!
    Σας χαιρετώ με ένα χαμόγελο!!!Να είστε καλά και σας ευχαριστώ για όσα αποκομίζω από τις αναρτήσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΓΕΛΙΝΑ
    Καλά έκανες και πέρασες και άφησες το χαμόγελό σου. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή