Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ένας στους 10 Αμερικανούς πάσχουν απο κατάθλιψη..

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010


Στατιστικά, σχεδόν ένας στους 10 Αμερικανούς πάσχει σήμερα από κατάθλιψη, εκ των οποίων το ένα τρίτο πάσχει από «βαθιά κατάθλιψη», όπως ανακοινώνει το 'Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών'. Προκειμένου να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα από το Κέντρο, έγινε έρευνα με τη συμμετοχή 235 χιλιάδων ενηλίκων από 45 Πολιτείες των ΗΠΑ, επίσης τις Παρθένες νήσους, το Πουέρτο Ρίκο, αλλα ειδικά και την περιοχή της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, καθ' όλη την τριετία 2006-2008.
Προέκυψε ότι η έλλειψη εργασίας συνάδει με την κατάθλιψη, ενώ στις ΗΠΑ η επίσημη ανεργία γειτνιάζει με το 10% του 'ενεργού' πληθυσμού. -Ποσοστά 10% όλων των ανέργων, αλλά και 22% των ανάπηρων και βαρέως ασθενούντων, ανίκανων προς...εργασία, δηλώνουν «καταθλιπτικοί». -Αλλά και οι απαίδευτοι, σε ένα ποσοστό 6,7% δηλώνουν «βαρέως καταθλιπτικοί», ενώ μόνον 2,5% όσων διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο δηλώνουν «καταθλιπτικοί». Τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι.
Οι ερωτηθέντες είχαν να απαντήσουν σε μεγάλο ερωτηματολόγιο, όπου δέσποζαν τα ερωτήματα: «το τελευταίο 15ημερο νοιώσατε άχρηστοι; χωρίς προσανατολισμό; άϋπνοι ή αντιστρόφως αποχαυνωμένοι από ύπνο»; Επίσης «συνεχώς πεινασμένοι; κουρασμένοι; χωρίς την ικανότητα συγκέντρωσης; χωρίς αυτο-εκτίμηση»; Με τουλάχιστον πέντε από τα ανωτέρω συμπτώματα και, και περισσότερα μέσα σε δύο εβδομάδες, η επιστημονική ετυμηγορία είναι: «βαριά κατάθλιψη».
Τέσσερα από τα συμπτώματα, σε συνδυασμό, ισοδυναμούν επιστημονικά με «κατάθλιψη». Τέλος κατά τη διετία 2001-2002 βρέθηκε ότι το 6,6% των ενηλίκων Αμερικανών έπασχαν από «σοβαρή κατάθλιψη» μέσα στο τελευταίο 12μηνο.
Πηγή: http://trelokouneli.blogspot.com/2010/10/10.html

12 σχόλια:

  1. Μάλλον υψηλό ποσοστό.

    Καλησπέρα Κώστα
    Καλό μήνα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζεις; Σκέψου και στην Ελλάδα με την κρίση τι θα γίνεται. Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Είδες πράγματα που γίνονται στον κόσμο; Τώρα πρέπει να βγάλουν και τα στατιστικά για την χώρα μας. Καλή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να μας προβληματίσει και ως προς την αιτία..
    Αν θέλεις μπες εδώ: http://anemondixtia.blogspot.com/2010/10/blog-post.html
    και πρόσθεσε συνέχεια σε μια ιστορία που άρχισα και θα συνεχίζεται από bloggers με ήρωες bloggers και πλοκή όπως τη θέλουμε.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρεγγίνα
    Οι αιτίες είναι πολλές κυρίως ο τρόπος που ζούμε. Αν έχω χρόνο θα μπω για την ιστορία. Καλή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τραγική διαπίστωση...και το χειρότερο είναι όταν αρνείσαι να το παραδεχτείς...
    Καλημέρα και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 50fm
    Είναι αλήθεια ότι ξέρουμε πολύ λιγότερα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Καλή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σας,

    νομίζω πως το ποσοστό είναι αρκετά χαμηλό αν σκεφτεί κανείς ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική οι ψυχολόγοι έχουν γίνει ανάρπαστοι, η καθημερινότητα είναι τραγική πλέον και τα οικονομικά μας πάνε από το κακό στο χειρότερο.

    Τι να πεις... δύσκολοι καιροί ακόμα και για έρωτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αιώνια ερωμένη
    Και εγώ αυτό πιστεύω. Και υπάρχει και μεγάλος αριθμός ανθρώπων με λανθάνουσα κατάθλιψη. Όσο για τους έρωτες όντως αγκομαχούν σε δυσβάσταχτους δρόμους. Ας ελπίσουμε στην δύναμή τους. Καλή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολλοί παράγοντες Κώστα μου συντελούν στην κατάθλιψη. Πριν σαράντα χρόνια πέρασα μια τέτοια προσωπική περιπέτεια. Αφού μου έδωσε μια αγωγή ο ψυχίατρος μου λέει καθώς έφευγα "ευτυχώς είμαστε στην Ελλάδα. Ήλιος και φως βοηθούν κατά πολύ να ξεπερνιούνται τέτοιες καταστάσεις". Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Dinos-Art
    Και ποιός δεν περνάει κάποτε τις μαύρες του. Σίγουρα ο ήλιος είναι ένα φάρμακο για μας στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό (Βόρειες χώρες) κάνουν φωτοθεραπεία σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε αυτό τουλάχιστον είμαστε τυχερή. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή