Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Η απώλεια εισοδήματος φέρνει ψυχικές διαταραχές

Οι άνθρωποι που υφίστανται μείωση του εισοδήματός τους, είναι πιθανότερο να υποφέρουν από κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές και κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι όσοι ανήκουν στην χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία, εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά αποπειρών αυτοκτονίας και περισσότερες διαταραχές προσωπικότητας σε σχέση με όσους βρίσκονται στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.
Μια δεύτερη μελέτη, επίσης καναδική, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 63%.
Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 35.000 ενήλικους σε διάστημα τριών ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χαμηλότερο εισόδημα (ιδίως αν είναι κάτω από περίπου 15.000 ευρώ το χρόνο) συνδέεται με μια μεγάλη γκάμα ψυχολογικών προβλημάτων, σε σχέση με όσους βγάζουν τουλάχιστον 52.000 ευρώ ετησίως, που εμφανίζουν πολύ λιγότερα προβλήματα προσωπικότητας, αντικοινωνικότητας κ.α.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

2 σχόλια:

 1. καλημέρα,
  δεν νομίζω να χρειαζόταν μελέτη για να μάθουμε κάτι τέτοιο..

  15.000€ ο μικρότερος ετήσιος; από πότε είναι αυτή η έρευνα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. iliokamenos
  Σίγουρα τα βιώνουμε στο πετσί μας και εμείς και τα ξέρουμε καλύτερα. Η έρευνα έγινε στον Καναδά εξ ού υποθέτω και το νούμερο 15.000 ευρώ που σε παραξένεψε. Καλή σου μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή